Wednesday 31 March 2010

Στο σταθμό του Μονάχου (μόνο μ'άφησες άχου)


Όταν τον περασμένο μήνα ανακοίνωνα σε φίλους ότι θα πήγαινα για ένα Σαββατοκύριακο στο Μόναχο, η πρώτη ερώτηση μου μού έκαναν όλοι ήταν "Για ποιους;", εννοώντας για ποιο συγκρότημα, ή ποιον καλλιτέχνη, καθώς φαντάζονταν ότι θα πήγαινα σε κάποια συναυλία.

Όμως αυτή τη φορά δεν πήγαινα για συναυλία. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που θα πήγαινα στο εξωτερικό χωρίς να πάω σε συναυλία εδώ και 2 χρόνια (Η τελευταία φορά ήταν το 2008 που πήγα στην Αυστρία για το Euro 2008). Αυτή τη φορά ο σκοπός του ταξιδιού ήταν διαφορετικός. Μια φίλη συμμετείχε σε μια έκθεση κοσμημάτων και με κάλεσε να πάω και εγώ. (Πολύ ωραία τα κοσμήματά της. Δείτε τα εδώ.)



Οι αφίξεις στο αεροδρόμιο. Προσέξτε αυτή τη κίτρινη γραμμή. Είναι για να υποδεικνύει σε αυτούς που περιμένουν απ'έξω, που πρέπει να στέκονται για να μπορούν άνετα να βγαίνουν όσοι φτάνουν. Μια τέτοια γραμμή στην Ελλάδα θα ήταν εντελώς άχρηστη, γι αυτό και στο Ελ.Βενιζέλος έχει τοποθετηθεί κάγκελο, αλλιώς θα ορμούσαν όλοι μπροστά.





Δυστυχώς, στο αεροδρόμιο του Μονάχου χρησιμοποιούν τα Windows, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα




Fast food με θαλασσινά της Βόρειας Θάλασσας




Μπύρες, μπύρες, μπύρες








Ο Πάπας!




Αναμνηστικά για τους φιλάθλους της Μπάγερν






Τελικά, από τα 80's, δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς!




Λουκάνικα και μπύρες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς απ' αυτή τη ζωή;




Η μπυραρία του Αυγουστίνου, όπου και απολαύσαμε τα παραπάνω λουκάνικα και τις μπύρες






Συμπεράσματα από αυτή τη φωτογραφία:


1.Η παραπαιδεία ανθεί και στο Μόναχο

2.Ο δικηγόρος στα Γερμανικά λέγεται Dikigoros




Το εκθεσιακό κέντρο που φιλοξενούσε την έκθεση




Πάπιες, στη παγωμένη λίμνη του εκθεσιακού κέντρου




Στην επιστροφή από την μπυραρία, πέσαμε πάνω σε μια performance του Helly Meiler, ενός "διάσημου" street artist του Μονάχου. Μετά την performance μπορεί κανείς να αγοράσει το CD του. Ο Helly Meiler είναι ειδικός να ειρωνεύεται κάθε προέλευσης εθνικότητα που συναντάει στο ακροατήριό του. Και για να καταλάβετε πόσο ρόμπες έχουμε γίνει στην Ευρώπη οι Έλληνες θαυμάστε τον διάλογο που είχαμε μόλις πήγα να πληρώσω το CD:
- How much is your CD?
- 10 Euros. Where are you from?
- Greece.
- Go away! You have no money!

6 comments:

gogo said...

απλα τρομερό ποστ!
Ζηλεύωωωωωωωωωωωωω!

PAP DX said...

@gogo
Και αν θυμάσαι, αυτό το ταξίδι το είχα προαναγγείλει στο (παλιό) blog σου!

Angelica said...

Πολύ όμορφες οι φωτό...μου θυμίζουν τι καλά που περάσαμε. Πάντα τέτοια εύχομαι.
Pap!...διακρίνεται ολοκάθαρα η νόστιμη μουστάρδα "Develey"

Coffeemug said...

Σχεδόν ένα μήνα μετά, ήρθα. Μάλλον το έβαλες όταν είχα πέσει σε λήθαργο και δεν το πήρα είδηση. Οι δύο γερμανικές πόλεις που μέχρι τώρα έχω επισκεφθεί, μου άρεσαν πάρα πολύ. Μου αρέσει αυτή η τάξη που υπάρχει. Ο σεβασμός στον πολίτη. Τον οποιοδήποτε πολίτη. Η επόμενη πόλη είναι το Μόναχο.
Τα κοσμήματα πολύ ιδιαίτερα.
Και το επόμενο σύντομα!

PAP DX said...

@Angelica
Να οργανώσουμε σύντομα ένα Bavarian Night

@Coffemug
Αλήθεια, πού ήσουν τόσο καιρό;
Δεν ξέρω ποιες είναι οι 2 Γερμανικές πόλεις που έχεις μέχρι τώρα επισκεφτεί, αλλά οι φίλοι μου που είχαν περισσότερες "συναλλαγές" μαζί τους είχαν ένα θέμα με τους Βαυαρούς (πρόσεξε, όχι με τους Γερμανούς) και τον τρόπο που αντιμετώπιζαν τους ξένους. Άλλες πόλεις (πχ Βερολίνο) είναι πολύ πιο "φιλικές". Ωραία πόλη το Μόναχο, αλλά εγώ το είδα σαν τουρίστας. Και μου άρεσε. Και δεν επηρεάστηκα από την Αντι-Γερμανική ποοπαγάνδα που κυριαρχούσε εκείνες τις μέρες στην Ελλάδα

Coffeemug said...

Κι εγώ σαν τουρίστας πήγα. Μόνο στο Βερολίνο και στο Freiburg. Δεν μπορώ ούτε κατά διάνοια να ξέρω πώς είναι η ζωή. Ούτε καν το πώς φέρονται στους ξένους. Είδα επαγγελματισμό και οργάνωση όπου και να πήγα. Δεν γράφει στο μέτωπό μου "Ελληνας". Αρα συμπεραίνω ότι είναι έτσι οργανωμένοι.
Και για την αντι-γερμανική προπαγάνδα έχω γνώμη. Τί νομίζεις ότι θα γινόταν αν κάποτε συνέβαινε το αντίθετο; Καθόλου δεν υποστηρίζω τους γερμανούς αλλά έλα λίγο στη θέση τους. Είναι τεράστια συζήτηση αυτή και δεν χωράει εδώ.
Και για να το απαλύνω και λίγο. Ούτε φιλογερμανός είμαι ούτε τίποτα. Ζω και εργάζομαι ανάμεσα σε 54 εθνικότητες. Τους σέβομαι όλους και τους εκτιμώ απέραντα. Το διαφορετικό χρώμα δεν μου λέει κάτι. Καλή σου μέρα.