Saturday 23 October 2010

Blues Brothers Band στον Λυκαβηττό


Τους Blues Brothers θα τους ξέρετε φαντάζομαι από την ομώνυμη ταινία του 1980 με τον John Belushi και τον Dan Aykroyd. Είχαν όμως ξεκινήσει από το 1978 σαν σκετς στο Saturday Night Live και είχαν κυκλοφορήσει ήδη ένα album πριν κάνουν την ταινία (και κυκλοφόρησαν άλλο ένα μετά εκτός του soundtrack).

Οι δύο Brothers ήταν οι John Belushi και Dan Aykroyd που αναφέραμε και πιο πάνω και η μπάντα τους αποτελούνταν από ήδη καταξιωμένους μουσικούς (Steve Cropper, Lou Marini, Donald "Duck" Dunn, Matt "Guitar" Murphy μεταξύ άλλων). Ο John Belushi δυστυχώς μας άφησε νωρίς το 1982. Όμως η μπάντα επανασυστάθηκε όμως το 1988 και από τότε περιοδεύει, με διάφορες συνθέσεις, χωρίς βεβαίως τον John Belushi αλλά ούτε και τον Dan Aykroyd ο οποίος έκανε ήδη κινηματογραφική καριέρα. Γυρίστηκε και ένα sequel το 1998, το Blues Brothers 2000 το 1998 με τον Dan Aykroyd ξανά και τον John Goodman να αντικαθιστά τον John Belushi.

Ξαναήρθαν για άλλη μια φορά στην Ελλάδα και την Τετάρτη 21/07/2010 εμφανίστηκαν στο θέατρο του Λυκαβηττού. (Ήταν να παίξουν και στη Θεσσαλονίκη δύο μέρες πριν, αλλά δυστυχώς η εμφάνισή τους ακυρώθηκε λόγω βροχής). Τη συναυλία άνοιξε ο Matt O'Ree με ένα πολύ καλό σετ. Τον αγαπάμε γιατί είναι από το New Jersey όπως και Το Αφεντικό.

Μία ώρα μετά ανέβηκαν στη σκηνή οι Blues Brothers Band. Από την αυθεντική σύνθεση συμμετείχαν ο Steve Cropper, ο Lou Marini και ο Alan Rubin.


Ξεκινήσανε με ορχηστρικά κομμάτια (Green Onions, Peter Gunn Theme) για να εμφανιστούν σιγά σιγά και οι τραγουδιστές (Jonny Rosch και Bobby Garden).
Highlights το αγαπημένο (δικό μου τουλάχιστον) She Caught The Katy (αυτό που έπαιζε στους τίτλους της ταινίας), Minnie The Moocher και φυσικά Sweet Home Chicago.

Ανέβασαν και πιτσιρίκια στη σκηνή τα οποία τα μετέτρεψαν σε little Blues Brothers!


Τα καλύτερα βεβαίως μας τα άφησαν για το encore: 634-5789, Soul Man, I Can't Turn You Loose, ακόμα και το Knock On Wood!

Setlist:
Green Onions
Peter Gunn Theme
Soulfinger
Going Back To Miami
Groove Me
She Caught The Katy
Messin' With The Kid
Shotgun Blues
Hey Bartender
Flip, Flop & Fly
Minnie The Moocher
(I Got Everything I Need) Almost
Sweet Home Chicago / I Can't Turn You Loose
Encore:
"B" Movie Boxcar Blues
634-5789
Knock On Wood
Soul Man / I Can't Turn You Loose

1 comment:

ephee said...

Toν George Carlin τον ξέρεις; Τον ξέρεις..
"White people shouldn't get the blues, they give the blues!"
Tι σχέση μπορούν να έχουν ένα μάτσο λευκοί με τα blues, είναι επιοικώς αδιανόητο..