Saturday, 21 May 2011

London Live!


Βρίσκομαι εδώ και μία βδομάδα στο Λονδίνο. Ευκαιρία να δούμε λίγο ήλιο και να γλιτώσουμε λίγο από τον (Mind The) GAP και τον πιστό του Πεταλωτή. Δεν κοίταξα σχεδόν καθόλου Ελληνικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αυτές τις μέρες αλλά από τα λίγα που έπιασα εκεί στην Ελλάδα πλακώνεστε λέει στους δρόμους με την Αστυνομία ή κάτι τέτοιο... Καλά, δεν τόλμησα να φύγω για λίγες μέρες και αμέσως να διαλύσετε το κράτος; (Ποιο κράτος;). Α, επίσης ένας φίλος του Γιωργάκη, έβαλε λέει χέρι σε μια καμαριέρα και τον κλεισανε μέσα (καλά του κάνανε).
Anyway, βρέθηκα για λίγο στο Λονδίνο για να παραδώσω στους κουμπάρους μου το γαμήλιο δώρο τους και για να δω και τον Roger Waters να παίζει ζωντανά το Wall (περισσότερα για τον Roger σε λίγες μέρες). Έχοντας ζήσει στο Λονδίνο για περίπου 10 χρόνια δεν υπήρχαν και πολλά πράγματα που να μην έχω δει, ωστόσο πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο να δει κανείς.
Έτσι λοιπόν, ακολούθησα την παρέα σε γνωστά μέρη όπως το Big Ben, το Covent Garden, το Notting Hill και το Portobello Market...
...ξαναπήγαμε για άλλη μια φορά στη Tate Modern

διασχίζοντας τη Millennium Bridge...

...και εξερευνήσαμε μέρη που δεν είχα ξαναδεί όπως το Globe Theatre...

...τον Kyoto Garden στο Holland Park...

...το London Aquarium...

...και την τέντα με τις πεταλούδες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Περάσαμε και από το Apple Store στη Regent Street και αυτό που βλέπετε στο κάτω δεξιά μέρος της φωτογραφίας είναι η ουρά για να αγοράσουν το IPad το 2 (η οποία συνεχίζεται μέχρι την είσοδο κι ας μη φαίνεται στη φωτό)

Από διασκέδαση, στο Blues Bar & Kitchen στο Camden...

...και σε αμέτρητες pub με μπύρες, πολλές μπύρες (αλλά και τσάι και English Breakfast και Fish & Chips)

Μέχρι και Ινδικές μπύρες ήπια σε ένα Tandoori στο Pinner!
Βέβαια ο κόσμος εξακολουθεί να ασχολείται με τον πριγκηπικό γάμο

Και όλα αυτά χάρη στο καινούργιο μου λαπτοπάκι με το οποίο μπορώ και μπλογκάρω χάρις στο WiFi του ξενοδοχείου και των διαφόρων pub! (Εντάξει, τρέχει Windows 7, αλλά τι να κάνουμε, πρέπει να τα διδάξουμε κάποια στιγμή, δεν νομίζω να υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που να θέλει να μάθει Linux ή MacOs.

Είπα ξενοδοχείο τώρα και θυμήθηκα την μεγαλειώδη ήττα με τη τουαλέτα και το μπάνιο του "καλού" ξενοδοχείου, όπου μόνο ο Frodo θα χωρούσε με άνεση εκεί μέσα (Ακόμα και ο Sam Gamgee θα δυσκολευόταν). Ευτυχώς, μετά μετακόμισα σε EasyHotel (πίσω από το οποίο παρεπιπτόντως, βρίσκεται το σπίτι του τιτανοτεράστιου Freddie Mercury)

Και τώρα, πάμε Manchester...

3 comments:

ephee said...

Αντιπαρέρχομαι ό,τι γράφτηκε για Waters λόγω προσωπικής απέχθειας, και ομολογώ πως λίγωσα με τη βιτρίνα του All Saints.. αδυναμίες είναι αυτές.
Πήγαινε παιδάκι μου και βγάλε και καμιά φωτογραφία από english countryside, όλο πόρτες, βιτρίνες και παμπ, δε λέει!

PAP DX said...

@ephee
Φαντάζομαι πως θα ξέρεις ότι το All Saints εμπορεύεται ρούχα και οι ραπτομηχανές είναι απλά για ντεκόρ...

ephee said...

duh...
που είναι το κακό στο να γουστάρεις τις αντίκες;