Thursday 24 November 2011

Queen + Freddie Mercury



Πριν από 20 χρόνια, ξημέρωσε στην Ελλάδα το πρωινό της 25ης Νοεμβρίου 1991. Και ξαφνικά όλη η χώρα γέμισε με fans των Queen. Όλοι μιλούσαν για την "μεγάλη απώλεια" του Freddie Mercury. Και εγώ αναρωτιόμουν που ήταν όλοι αυτοί την προηγούμενη δεκαετία όταν όλοι όσοι μιλούσαν Ελληνικά με κορόιδευαν που άκουγα "αυτές τις αγριαδερφάρες" και "αυτόν τον αρχιπ**στάρα" τον Mercury. Ο οποίος Mercury ήταν όντως bisexual, και πα΄νω που όλοι είχανε πιστέψει ότι ήταν αποκλειστικά ομοφυλόφιλος, αφού είχε πλέον μόνιμη σχέση με άντρα στο Λονδίνο, αποδείχτηκε ότι είχε και παράλληλη σχέση με γυναίκα στο Βερολίνο (Freddie! Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!).


Δυστυχώς, δεν πρόλαβα να δω τους Queen live. Όταν ήμουν πλέον Αγγλία το 1989 που έβγαλαν το Miracle είχαν πλέον σταματήσει τις περιοδείες. Γι αυτό και έστω ως παρηγοριά το 2008 πήγα στην O2 Arena στο Λονδίνο να δω το σχήμα Queen + Paul Rodgers που περιελάμβανε τους Brian May και Roger Taylor παρέα με τον Paul Rodgers στα φωνητικά (πρώην τραγουδιστής των Free και των Bad Company)

1 comment:

PAP DX said...

Εκτός του "Queen + Paul Rodgers" που κράτησε 3 ολόκληρα χρόνια, υπήρξαν και άλλα, πιο βραχύβια σχήματα (χωρίς περιοδείες βέβαια, μόνο δισκογραφικά): "Queen + George Michael", "Queen + Robbie Williams", "Queen + Five" (έλεος!). Σαν το "Queen + Freddie Mercury" όμως δεν ήταν κανένα! (Κάτι σαν τη Χαλκιδική ένα πράγμα)