Friday 30 December 2011

Ο Τζάμπας ζει! Και πάει στους Rupa & The April Fishes!


Πίσω, στον Απρίλιο αν θυμάμαι καλά κάτι φίλοι μου είχαν λυσάξει να πάνε να δούνε τους Rupa & The April Fishes σε ένα χώρο με εισητήριο 20 Ευρώ νομίζω. Μου κίνησαν την περιέργεια, αλλά επειδή είχα κι άλλες συναυλίες εκείνες τις μέρες δεν πήγα. Όταν λοιπόν έμαθα ότι θα ερχόντουσαν ξανά τον Οκτώβριο στο Nosotros στα Εξάρχεια και μάλιστα δωρεάν έσπευσα.
Το συγκρότημα είναι από το San Fransisco, η τραγουδίστριά τους είναι Ινδή στην καταγωγή, οι στίχοι τους είναι στα Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά, τα όργανα που παίζουν είναι τρομπέτα ακκορντεόν και τσέλο μεταξύ άλλων και η μουσική τους είναι... ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. (Μου έχουν πει ότι μέχρι και το "Βενζινάδικο" παίζουν κάποιες φορές)




Σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας η καλλιτέχνης που όπως μου είπαν έχει σχεδιάσει τα εξώφυλλα των CD's τους (τα οποία τα πουλούσαν εκεί μόνο 5 Ευρώ το καθένα), ζωγράφιζε τον τοίχο από πίσω τους.

Και μια και μιλάμε για τζάμπα μουσική να αναφέρω και άλλες δύο φορές που άκουσα δωρεάν ζωντανή μουσική φέτος:
Βράδυ μιας Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας του Ιουλίου περνώντας από τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα έπεσα πάνω στον Δημήτρη Πουλικάκο.




Και προς το τέλος του Οκτωβρίου έγινε στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης το Freak Out! όπου έπαιξαν μεταξύ άλλων και οι Velvoids.




Πήγα και σε άλλο ένα δωρεάν event φέτος αλλά σ'αυτό θα αφιερώσω ξεχωριστο post γιατί το αξίζει!

No comments: