Wednesday, 30 June 2010

Στην Πόλη του Φωτός


Μετά από μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, όπου όλοι είχαν αρχίσει να μιλάνε για μετανάστευση, εγώ απλά βρέθηκα για 4 μέρες στο Παρίσι, σε ένα ταξίδι που είχε προγραμματιστεί καιρό πριν.

Παρά το ότι είχε προγραμματιστεί καιρό πριν, τα αεροπορικά εισητήρια τα είχα αφήσει σχεδόν για την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν θέσεις και έτσι με κάτι πειραματισμους στο airtickets.gr (που ευτυχώς δεν κόστισαν ο κούκος αηδόνι) κατέληξα να κάνω ένα μίνι γύρο της Ευρώπης

Έτσι λοιπόν η αναχώρηση έγινε μέσω Ρώμης, με κάποιες ώρες αναμονής στο Fiumicino,

όπου παρακολουθώντας την τηλεόραση στην αίθουσα αναμονής είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω - για άλλη μία φορά - πόσο ρόμπες έχουμε γίνει σε όλη την Ευρώπη.
Αφήστε που έφυγα με καθυστέρηση για Παρίσι αφού είχε μποτιλιάρισμα στο... αεροδρόμιο


Η επόμενη μέρα ήταν αφιερωμένη στη Disneyland Paris. Η οποία δεν είναι ένα πάρκο, αλλά δύο όπως διαπίστωσα. Και αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ακριβείς, αποτελείται από τρεις χώρους:

1.Parc Disneyland

Αυτό είναι το γνωστό, αρχικό πάρκο. Εγώ βέβαια δεν είμαι καθόλου των τρενακίων (Πριν από 10 χρόνια δούλευα σε αντίστοιχο πάρκο στην Αμερική οπότε και μπήκα για πρώτη - και τελευταία - φορά σε rollercoaster), επομένως ουσιαστικά έκανα απλώς μια περιήγηση.

Το μόνο attraction στο οποίο "ανέβηκα" ήταν ένα σχετικό με το Star Wars και αυτό επειδή ήταν simulation, δηλαδή προβολή ταινίας στην οποία ολόκληρη η αίθουσα προβολής ακολουθει την πορεία, τις στροφές και τις αναταράξεις του διαστημοπλοίου.


2.Walt Disney Studios

Αυτό το πάρκο είναι αφιερωμένο σε ταινίες. Όχι μόνο κινουμένων σχεδίων αλλά και άλλες του Hollywood. Και πάλι πολλά τρενάκια (ένα μάλιστα με μουσική των Aerosmith), εγώ όμως διάλεξα το Armageddon. Άν έχετε δει την ταινία, σας μεταφέρει στον Ρώσικο διαστημικό σταθμό την ώρα που χτυπάει ο κομήτης. Δηλαδή φλόγες βγαίνουν από τους τοίχους και το ταβάνι σιγά σιγά υποχωρεί πάνω από το κεφάλι σας. Σίγουρα όχι για κλειστοφοβικούς.


3.Walt Disney Village

Εδώ η είσοδος είναι ελεύθερη. Και ο λόγος είναι προφανέστατος. Ο χώρος αυτός είναι γεμάτος με καταστήματα, εστιατόρια, φαστουντάδικα, κινηματογράφους. Όλα αυτά δηλαδή που σε προτρέπουν να καταναλώσεις


Την επόμενη μέρα, το πρόγραμμα είχε ανάβαση στον πύργο του Άιφελ. Όταν είχα πρωτοανεβεί εκεί πριν από 22 χρόνια, δεν είχα ούτε ψηφιακή μηχανή ούτε βιντεοκάμερα. Οπότε άξιζε τον κόπο να ανεβώ ξανά για να αποθανατίσω τη θέα. Και βέβαια επειδή οι ουρές για τα ασανσέρ (anelkystur στα Γαλλικά) ήταν ατελείωτες, τους 2 από τους 3 ορόφους (μέχρι τη μέση δηλαδή) τους ανέβηκα με τα πόδια.


Ευτυχώς μόλις έφτασα με περίμενε αυτη:


Και βεβαίως όταν έφτασα στη κορυφή με αποζημίωσε πλήρως η θέα


Η ουρά που βλέπουμε στην αποκάτω φωτογραφία, δεν είναι για κανα θέατρο ή κινηματογράφο. Είναι η ουρα για να μπούνε στη μπουτίκ της Louis Vuitton!Είδα και λίγο μπάσκετ:

(η καφρίλα βεβαίως του Έλληνα οπαδού είναι θέμα συζήτησης που χρειάζεται ένα ξεχωριστό - για να μη πω δύο - posts για να αναπτυχθεί)

Και επειδή είναι πιθανόν να μας διαβάζουν και αγοράκια με περισσευούμενα αποθέματα τεστοστερόνης, ορίστε και μια bonus φωτογραφία δώρο:


Επιστροφή μέσω Μονάχου, όπως μπορούμε να δούμε και εδώ:


Γενικά, ήμουν πολύ τυχερός μια που τα αεροδρόμια από τα οποία θα περνούσα ήταν κλειστά την προηγούμενη μέρα λόγω της ηφαιστιακής σκόνης. Άνοιγαν όμως ως δια μαγείας την ημέρα που ήταν να ταξιδέψω!

All in all, ένα ευχάριστο τετραήμερο, που ήρθε "κουτί" σε μια συγκεκριμένη περίοδο όπου χρειαζόμουν επειγόντως να ξελαμπικάρω μετά από όσα είχαν προηγηθεί, με τις καμμένες τράπεζες κτλ. Κάποια προβλήματα με το internet καθυστέρησαν σημαντικά την ανάρτηση του, αλλά εάν όλα πάνε καλά την ώρα που το διαβάζετε θα ετοιμάζεται ήδη ένα άλλο ταξιδιωτικό post, σε μια άλλη Πόλη...

7 comments:

Coffeemug said...

Ετοιμη η βαλίτσα για το επόμενο; Αυτό το simulator είναι όλα τα λεφτά. Και είναι εκεί πάνω από 15 χρόνια. Εμείς γιατί δεν έχουμε ένα τέτοιο; Ή μήπως έχουμε και δεν το ξέρω.
Τα έχω κατέβει αυτά τα σκαλιά αλλά δεν τα έχω ανέβει. Νομίζω εμπαινα γρήγορα λόγω του ότι είχα γκρουπ μαζί μου γιατί έχω ξανακούσει για ουρά αλλά ποτέ δεν χρειάστηκε να περιμένω.
Αυτά τα τραινάκια εκεί κρατάνε ίσαμε μισό λεπτό. Ούτε το παίρνεις είδηση πότε μπαίνεις και βγαίνεις. Στην Αμερική δεν έχω πάει και να πάω δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο. Αλλά αυτά δεν είναι τόσο τρομακτικά.
Στο επόμενο και γρήγορα!

ephee said...

Καλά ρε αθεόφοβε βλάσφημε!
Τέσσερις μέρες και το πρώτο που σκέφτηκες να επισκεφτείς ήταν η Disneyland? tsk tsk tsk..

Μόνο με τον Eddie Izzard έχω απολαύσει τη Disneyland που έλεγε στον αρχιτέκτονα "Make the castle bigger, much bigger, they all have castles here! The live in castles!"

Ένα Λούβρο; Ένα Beaubour;;;;!!!!

PAP DX said...

@Coffeemug
Το πρόβλημά μου με τα τρενάκια είναι η επιτάχυνση. Ακόμα και μισό λεπτό είναι πολύ για μένα. Θυμάμαι όταν κατέβηκα από το τρενάκι στην Αμερική, έτρεξα να παραλάβω την μία από τις 2 δωρεάν μπύρες μου για να έρθω στα ίσια μου (Κάθε επισκέπτης στο συγκεκριμένο πάρκο δικαιούτο 2 μπύρες ανα επίσκεψη μια και ο ιδιοκτήτης του πάρκου ήταν και ιδιοκτήτης της Budweiser)

@ephee
Είναι η πολλοστή φορά που πηγαίνω στο Παρίσι και όλα τα υπόλοιπα τα έχω δει. Από το 2007 πηγαίνω κάθε χρόνο - εκτός από πέρσι. Τη Disneyland δεν την θεωρούσα ποτέ κάτι το φοβερά σπουδαίο και όλο την άφηνα για αργότερα. Προτίμησα μάλιστα το 2007 να πάω στο Parc Asterix (κλάσεις ανώτερο). Ε, φέτος που είχα χρόνο είπα να πάω επιτέλους να τη δω.

ephee said...

Οk τό'σωσες! ;)

ephee said...

Που να στο στείλω το mail καλέ μου; δεν το'χεις και πουθενά το δικό σου.
Στείλ'το σε σχόλιο που δε θα εγκρίνω.

ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ!

gogo said...

Μα τι σόι κανονισμένο ταξίδι ήταν αυτό που δεν είχες εισιτήρια αεροπορικά!!!!

σε νε πα ποσίμπλ!

PAP DX said...

@ephee
Σου 'στειλα το mail σε mail!

@gogo
Μα σι, σε ποσίμπλ γκογκό!
Είχα κλείσει τα ειδητήρια του final four, είχα κλείσει ξενοδοχείο, έ, τα αεροπορικά τα άφησα για το τέλος