Thursday 29 December 2011

Nouvelle Vague


3 φορές έχω δει τους Nouvelle Vague. Το 2007, το 2009 και το 2011. Κάθε 2 χρόνια δηλαδή. Τις 2 πρώτες φορές στο Gagarin και φέτος στη Τεχνόπολη. Διάβασα ένα άρθρο γι αυτούς πριν από 5 χρόνια στο ΕΨΙΛΟΝ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και μου κίνησαν την περιέργεια. Οι Nouvelle Vague (που σημαίνει "νέο κύμα" στα Γαλλικά) διασκευάζουν κομμάτια new wave (που σημαίνει "νέο κύμα" στα Αγγλικά) σε ρυθμούς bossa nova (που σημαίνει "νέο κύμα" στα Πορτογαλικά). Αυτό πρακτικά σημαίνει κομμάτια της Βρετανικής κυρίως σκηνής, χονδρικά της εποχής 1977-1984. Θέλετε παραδείγματα; Heart Of Glass των Blondie, God Save The Queen των Sex Pistols, Just Can't Get Enough των Depeche Mode, Don't Go των Yazoo, Friday Night Saturday Morning των Specials, Guns Of Brixton των Clash, Love Will Tear Us Apart των Joy Division, Blue Monday των New Order, Sweet Dreams Are Made Of This των Depeche Mode μεταξύ άλλων. Έβγαλαν 2 αλμπουμ σ'αυτό το στυλ. Στο τρίτο, συνεργάστηκαν με τους αυθεντικούς καλλιτέχνες τα κομμάτια των οποίων διασκεύαζαν. Και στο τέταρτο και πιο πρόσφατο διασκευάζουν Γαλλικά κομμάτια της ίδιας περιόδου. Τους ταργουδιστες και τις τραγουδίστριες του συγκροτήματος τους/τις διαλέγουν με τον όρο να μην έχουν ακούσει τις αυθεντικές εκτελέσεις των κομματιών ώστε να τα αποδίδουν με τον δικό τους τρόπο.





Κόλλησα μετά από αυτή τη πρώτη βραδιά στο Gagarin και ξαναπήγα να τους δω, 2 χρόνια μετά στον ίδιο χώρο.























Με μία επιπλέον τραγουδίστρια αυτή τη φορά και ακόμη καλύτερη εμφάνιση.


Ξανά λοιπόν στην Αθήνα, σε ανοικτό χώρο αυτή τη φορά, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

















Από τα απρόοπτα της βραδιάς ο παππούς που έκανε στριπτήζ προσπαθώντας να σαγηνεύσει τις 2 τραγουδίστριες.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι στις 2 τελευταίες από αυτές τις 3 συναυλίες support έπαιξε η δικιά μας Όλγα Κουκλάκη η καριέρα της οποίας, κυρίως στην ηλεκτρονική μουσική ξεκίνησε από τη Γαλλία.











Στη φετινή συναυλία μάλιστα, τραγούδησε μαζί της η μία από τις τραγουδίστριες των Nouvelle Vague και η ίδια ανταπέδωσε αργότερα ανεβαίνοντας στη σκηνή για να τραγουδήσει μαζί τους το Blue Monday.




Θα πετύχετε συχνά την Όλγα να παίζει DJ sets στο Loop, στο Θησείο

No comments: