Sunday 17 October 2010

Mikro @ Jasmin Rock Club


Μια πολύ ωραία βραδιά μας χάρισαν οι Mikro τη Πέμπτη το βράδυ στο Jasmin Rock Club που μέχρι το τέλος της βραδιάς είχε μετατραπεί σε Jasmin "Electro" Club.

Παρόλο που η προσέλευση του κόσμου στην αρχή ήταν αραιή, τελικά το Jasmin γέμισε (καταπληκτικό αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν καθημερινή) και οι Mikro εμφανίστηκαν στη σκηνή γύρω στις 12 παρά 10 και έπαιξαν για δυόμιση περίπου ώρες.
Έπαιξαν κάποια καινούργια κομμάτια από το Upload/Download (εξαρτάται ποια έκδοση έχετε) και ένα σωρό παλιότερα favourites. Επίσης, δύο εντυπωσιακές διασκευές, το Enjoy The Silence των Depeche Mode με τον Nik στα φωνητικά, το I Feel Love της Donna Summer και το Sexy Boy με την Ria. Συν ένα καταπληκτικό electro medley.

Η αστείρευτη ενέργεια του Nik ξεσήκωσε τον κόσμο που χόρευε ασταμάτητα στο δεύτερο μισό της βραδιάς (ειδικά στο "Η Σειρά Σου"). Σε κάποια στιγμή μπερδευτήκαμε όταν νομίσαμε ότι έστελνε μυνήματα από το κινητο την ώρα που τραγουδούσε. Αυτό που στην πραγματικότητα έκανε ήταν τα προγραμματίζει τη συσκευή που "εβγαζε" τα φωνητικά εφέ.

Έκλεισαν με το "My Friends" το τέλος του οποίου ανακατεύτηκε με samples από Prodigy, Killers, Fatboy Slim και Underworld μεταξύ άλλων...

Τους Mikro, αν και γνώριζα την ύπαρξή τους από παλιά, tους είδα live το 2007 στο Fly Beeyond Festival όπου εμφανίστηκαν κατά τύχη, μια και είχε αποχωρήσει ένα συγκρότημα και ενώ είχα ήδη ανακαλύψει τις Marsheaux, οι οποίες παίζουν electro-pop, προέρχονται και αυτές όπως και οι Mikro από τη Θεσσαλονίκη και είναι και αυτές στην ανεξάρτητη UNDO Records. Mikro και Marsheaux εμφανίστηκαν μαζί τον περασμένο Νοέμβριο στο club La Scala του Λονδίνου σε μια electro-pop βραδιά, μαζί με άλλα Βρετανικά electro συγκροτήματα.

3 comments:

ephee said...

Xαρά στο κουράγιο σου! Τους Μίκρο δεν τους αντέχω ούτε με ξυλοκαΐνη στα τύμπανα..
Τις Marsheaux τις είδα πρώτη φορά live στο ejekt του 2006, και είπα "αυτές στην Ελλάδα θα πάνε άπατες δυστυχώς"..
Οι κοπέλες είναι η τρανταχτή απόδειξη του σκυλοκαρτέλ ραδιοφωνίας...

PAP DX said...

@ephee
Στο Ejekt του 2006 δεν είχα πάει. Εκεί οι Marsheaux παίξανε live ή έκαναν dj set. Γιατί είχα ακούσει πως ισχύει το δεύτερο.
Πάντως είναι πιο γνωστές στο εξωτερικό απ'οτι εδώ (κυρίως στη Γερμανία).
Μάλιστα πρόπερσι κάτι φίλοι μου είχαν πάει Βαρκελώνη για να δούνε live τον Bruce Springsteen. Κάθονται σε ένα φαστφουντάδικά να φάνε και ξαφνικά τα ηχεία του μαγαζιού αρχίζουν να παίζουν Marsheaux...

Anonymous said...

Οι marsheaux στο Ejekt 2006 είχαν κανει DJ set που ηταν πολυ καλό.Ο κοσμος όλος χορευε από κατω και μου ειχε κανει εντυπωση γιατι ηταν και ωραίες γκόμενες.
Επισης ειχα διαβάσει ότι το πρςτο cd είχε πουλήσει στη Γερμανία 25000 κόπιες κατι που μάλλον είναι αλήθεια. περσυ που ημουν Βερολίνο τα δισκαδικα ήταν γεματα απο τα cd τους.
Στη Ελλάδα δεν ασχολείται ομως κανείς όπως και με πολλά αλλα καλά groups.
Μικρο και εγώ δεν αντέχω με τίποτα.