Sunday 12 December 2010

Everybody loves you when you're Down & Out with The Sonics


Τρίτη συνεχόμενη μέρα, τρίτη συνεχόμενη συναυλία αυτή τη φορά στο Gagarin για τους Sonics, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου. Οι Sonics υπάρχουν από τη δεκαετία του 60. Εγω τους γνώρισα γύρω στο 89 όταν άκουσα το θρυλικό "Have Love Will Travel" που την ίδια χρονιά το είχαν διασκευάσει οι Crazyhead (γκρουπάκι της alternative σκηνής της εποχής). Ήρθαν και πέρσι, πάλι στο Gagarin, και δεν είχα πάει. "Ελπίζω να ξανάρθουν" σκέφτηκα. "Αλλά, υπάρχουν από το '60 και παίζουν ακόμα συναυλίες το 2010; Θα πρέπει να είναι κωλόγεροι". Και όντως είναι (Με την καλή έννοια πάντα).

Anyway, οι Sonics δεν ήταν και ο μοναδικός λόγος που πήγαμε φέτος.

Πήγαμε να δούμε και τους Down & Out, το Ελληνικό συγκρότημα που άνοιξε τη βραδιά, στους οποίους drums παίζει ένας γνωστός μας, ο Little Tonnie.

Έπαιξαν ένα πολύ ωραίο set και μας εξέπληξαν ευχάριστα όταν έκλεισαν τη βραδιά με τη δική τους εκδοχή του Kiss του Prince.

Στην είσοδο μπορούσε κανείς να αγοράσει το CD τους, αλλά και ένα 7ιντσο σιγκλάκι βινυλίου (το οποίο χωράει άνετα μέσα σε μια γυναικεία τσάντα).

Αμέσως μετά εμφανίστηκαν οι Meanie Geanies, άλλο ένα Ελληνικό συγκρότημα από 4 κοπέλες και έναν/μία απροσδιορίστου φύλου drummer, παίζοντας ένα καθαρό 60's στυλ.

(Μόνο τα πλήκτρα να ακούσετε θα γυρίσετε 50 χρόνια πίσω).

Τέλος ήρθε η σειρά των Sonics, στο γνωστό τους 60's garage-rock στυλ με όλα τα αγαπημενα μας (τους) κομμάτια (πχ Have Love Will Travel, The Witch) αλλά και με κάμποσα rock'n'roll standards.

Όσο για το Gagarin; Όπως πάντα, δεν χρειάζεται να κλείνεστε σπίτι για να πίνετε μπάφους (και να παίζετε Pro ενίοτε). Πηγαίνετε στο Gagarin και παίρνετε βαθιές εισπνοές. Και είναι και τζάμπα! (Εντάξει, έχει και 30 Ευρώ το εισητήριο της συναυλίας)

No comments: