Friday 10 December 2010

Τζάμπα πήγαινα στους Scorpions τόσα χρόνια...


Εντάξει, όχι και τόσα χρόνια. 2 φορές στα 4 τελευταία χρόνια μόνο. Αλλά και τις 2 φορές παίξανε κομμάτια από την "πρόσφατη" περίοδο, που θα λεγε και η κουμπάρα μου (δηλαδή από το 1979 και μετά). Η πορεία των Scorpions, για να διευκρινίσω, μπορεί να χωριστεί σε 2 περιόδους : Την εποχή πριν το Lovedrive (μέχρι το 1978) και την μετά (από το 1979 και μετά, όταν αλλάξανε εταιρία και κιθαρίστα). Στη πρώτη περίοδο κιθαρίστας ήταν ο Uli Jon Roth. Εγκατέλειψε το συγκρότημα όταν γνώρισε (και ερωτεύτηκε) την Monika Dannemann, η οποία παρεπιπτόντως ήταν και η τελευταία κοπέλα του Jimi Hendrix.

Δύο κομμάτια αυτής της πρώτης περιόδου ήταν πασίγνωστα στην Ελλά δα: Το Pictured Life και (κυρίως) το In Trance. Αφού λοιπόν δεν μας τα παίξανε αυτά τα κομμάτια οι Scorpions ούτε το 2006 ούτε τώρα το 2010 στην "τελευταία" συναυλία, ήρθε ο Uli Roth αυτοπροσώπως στον Ζυγό την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου και μας τα'παιξε αυτός.




Το flyer της συναυλίας, το οποίο μου το δώσανε έξω από το ΣΕΦ πριν από την συναυλία των -αχέμ- Scorpions, έλεγε ότι θα έπαιζε ένα ακουστικό σετ.

Όπως όμως μας είπε ο ίδιος το βράδυ της συναυλίας, αποφάσισε τελικά να μαζέψει μια μπάντα και να παίξει ένα ηλεκτρικό ροκ σετ.

Σε κάποια κομμάτια τραγουδούσε ο ίδιος, είχε όμως μαζί του και έναν τραγουδιστή ειδικά για τα κομμάτια των Scorpions.

Από τα οποία, όπως βλέπουμε, έπαιξε αρκετά

Setlist:
Pictured Life
Catch Your Train
The Sails Of Charon
Fire Wind
All Along The Watchtower
If 6 Was 9/Little Wing
I've Got To Be Free
Enola Gay - HIroshima Today
Solo Keyboards
We'll Burn The Sky
In Trance
Fly To The Rainbow
Polar Nights
Dark Lady

Encore:
Kojo No Tsuki
Catch Your Train

Support έπαιξαν οι Έλληνες Leaving Tomorrow που μεταξύ άλλων μας έπαιξαν και ένα κομμάτι 12 λεπτών!

No comments: